Yağlı Kırmızı Biber Turşusu

Merhaba hanımlar ? Bu tarifi kaydetmeyi unutmayın ister kahvaltının yanına istersenizde yemeğin yanına çok yakışacak bi tarif ?
Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Tarifi’nin Malzemeleri
1 kg kırmızı biber
1 su bardağı üzüm sirkesi enfesmutfak8
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı kaya tuzu
7-8 dal maydanoz
7-8 diş sarımsak
Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Tarifi’nin Yapılışı
Kırmızı biberleri güzel bir şekilde yıkayalım. Bıçak ile sap kısımlarını kesip ortadan ikiye keselim ve tohumlarını çıkartalım.Daha sonra biberleri 2 parmak kalınlığında doğrayalım.Ocaktaki tencereye sirkeyi alalım. Üzerine sıvı yağı, kaya tuzunu ekleyelim ve karıştıralım.Doğradığımız biberleri tencereye alarak 3-4 dakika kadar haşlayalım.Hafifçe diriliğini kaybeden biberleri genişçe bir tepsiye alalım ve soğumaya bırakalım.
Biberler soğuduktan sonra doğradığımız maydanozları, bir kaç parçaya böldüğümüz sarımsağı da ekleyelim ve karıştıralım.Uygun bir kavanoza hazırladığımız biberleri dolduralım, üzerine de tepsinin dibinde kalan yağ ve sirke karışımını boşaltalım.
Ağzını sıkı bir şekilde kapatalım ve 1 gece dışarıda beklettikten sonra buzdolabına kaldıralım. Yağlı biber turşumuz hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.









