Salatalık Turşusu

Ben her zaman dikenli armut kullanıyorum ve kaynatmadan kapağını kapatıyorum. (Azericeden Çevrilmiştir ) pervanebakes
Salatalıkları temizce yıkayıp iki tarafını kesip soğuk suda 5 saat bekletiyorum.Sonra silindirlere toplayıp rezene tohumlarını ve acı biberi topluyorum.
Sıcak su döküp kalın bir battaniyeye sararak yarım saat kadar bekletiyorum. Suyu süzüp her 3L’lik silindire 2x yarım tuz ve 1x sirke döküyorum.Yine suyu kaynatıp balonların içine döküp kapatıyorum.

Salatalık Turşusu
Mən həmişə tikanlı xiyardan istifadə edirəm və qaynadmadan bağlayıram.
Xiyarları təmiz yuyuram hər iki tərəfini kəsib 5 saat soyuq suda saxlayıram.Sonra balonlara yığıram,toxumlu şüyüd və acı bibər yığıram.Qaynar su töküb qalın adeyala bükürəm yarım saat qalır.Sonra suyunu süzürəm hər 3L balona 2xq və yarı duz ,1xq uksus tökürəm.Yenədə su qaynadıram balonlara töküb bağlayıram.Tərs çevirib bükürəm 1 gün belə qalır.