Çerkes Peyniri

Çerkes Peyniri
Sponsorlu Bağlantılar

Kokusuz hafif peynir sevenler için ideal ? Kızartarak ve bu hali ile kahvaltılarda, salatalarda tüketebilirsiniz. Erimediği için bu peyniri çiğ börekte ve psihalivede de kullanıyorum cok guzel oluyor ?

Malzemeler, meraldensize
5 kg dogal inek sütü – ben paket süt kullanmıyorum cunku peynir gibi toplanmıyor.
4 bardak peynir alti suyu – eger sizde yoksa 4 tane limonu su ile karıştırarak kullanabilirsiniz. Tadına bakin, hafif eksi bir su olmasi gerekiyor.
Tuz

Yapılışı,

Sponsorlu Bağlantılar

 

 

 

Önce sütü tülbentten geçirerek süzüyoruz. Bütün sütü tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadiktan sonra peynir alti suyunu veya limonlu suyu tencere etrafından çevreleyecek şekilde yavaş yavaş kepçe ile döküyoruz. Süt koyulasmaya başlayıp peynir kıvamına geldikten sonra altını kapatıyoruz. Peynir oldugunda yeşil bir su salıyor. Ordan anlayabilirsiniz. Yukarıda toplanan peynir, kevgir yardımı ile peynir sepetine alınır.

Sponsorlu Bağlantılar

 

 

 

 

Ben 10 15 dk süzgecin içinde bekletiyorum. Bütün suyunu salacak kadar 1-2 saat bekletmiyorum ki sert olmasın. Suyu biraz çıktıktan sonra, dibine tuz serptigimiz tabagin üzerine çeviriyoruz. İsteyen peynirin uzerine de tuz serpebilir.
Tencerede kalan suyu atmayın ki sonraki peynirlerde kullanın ?

Afiyet olsun ?

Sponsorlu Bağlantılar
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Content is protected !!