Kırmızı Kadife Pasta

Kırmızı Kadife Pasta
Sponsorlu Bağlantılar

KIRMIZI KADİFE PASTA (RED VELVET CAKE)
Malzemeler pukumutfakta
(Su bardağı ölçüsü 200 ml – 20 cm çember kullandım)
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
110 gram tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 yk kakao
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

 

 

Sponsorlu Bağlantılar

 

1 yk limon suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı toz gıda boyası
3 su bardağı un
~~~
Kreması için;
200 gr labne peyniri
150 gr krema
2 poşet toz krem şanti
1 limon kabuğunun rendesi
~~~
Hazırlanışı
Sütün içerisine limon suyu ekleyip 20 dk kenarda kesilmesi için bekletin. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile şekeri (şeker miktarını bir tık artırabilirsiniz) yüksek devirde çırpıp teker teker yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Sütü, sıvı yağı ve gıda boyasını ekleyip karıştırın. Kuru malzemeleri eleyerek ekleyip söndürmeden karıştırın. En son karbonat ile sirkeyi ayrı bir kapta karıştırıp karışıma ilave edin. Karıştırıp altına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökerek 160 derecede kürdan temiz çıkana dek pişirin. İlk 40 dk fırının kapağını açmayın.
Kreması için sıvı kremayı yüksek devirde 4-5 dk çırpın. Labneyi ekleyip çırpmaya devam edin. Toz krem şantileri de ekleyip güzelce çırpın ve karışımı dolapta katılaşması için 1-2 saat bekletin.
Kekini 1 gün önceden pişirip ertesi gün birleştirme işlemini yaparsanız patlara ayırmak çok daha kolay olacaktır.
Ben 20 cm kalıpla 3 kat elde ettim en üst katmanı rondodan geçirip dış kaplamada kullandım.

 

 

Sponsorlu Bağlantılar

 

Not: Orijinal tarifte buttercream kullanılıyor ancak fazlaca tereyağı içerdiği için bana ağır geliyor ben daha hafif bir krema elde etmek istedim.

Deneyenlere afiyet olsun…
Her gününüz Sevgililer Günü tadında geçsin ♥️
??
Yapım aşamalarının fotoğraflarını da ekledim.

Sponsorlu Bağlantılar
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Content is protected !!