Karpuz Reçeli

♥️ KARPUZ REÇELİ ?
? Karpuz mevsimi geldi! ??
Hepimiz karpuzu çok seviyoruz, peki ya kabukları, onları çöpe mi atacağız?! ? Hayır, onları da değerlendiriyor ve çıtır çıtır bir reçel yapıyoruz. ?
?1 adet karpuzun kabukları, ( benim aldığım karpuz büyük olduğu için 2 kilo kabuk çıktı), 7 bardak toz şeker ( 2 kilo kabuk için), 5 bardak su, 1 adet limon kabuğu (isteğe bağlı), 1 çay kaşığı limon tuzu, 7 adet karanfil ihtiyacımız olan malzemeler. Bir gece kalması için 1 yemek kaşığı karbonat ve 2 litre suyumuzu da hazırlıyoruz.

Karpuz Reçeli
Karpuzun kabuklarını 1 yemek kaşığı karbonat ve 2 litre suyla iyice karıştırıp bir gece bekletiyoruz. Daha sonra karpuz kabuklarını karbonatlı sudan çıkartıp 10 dakika kadar sıcak suda haşlıyoruz. Başka bir tencereye 5 bardak suyumuzu ve 7 bardak şekerimizi koyup kaynamaya bırakıyoruz.
İyice kaynayınca 10 dakika kadar sıcak suda beklemiş olan kabuklarımızı bu suyun içine koyuyoruz. Hızlı ateşte kaynatıyoruz. Kaynayınca ateşin altını biraz kısıp içine limon kabuğu ve karanfillerimizi ekliyoruz. 30-40 dakikaya kadar kıvamına gelmesini bekliyoruz, kıvamına gelince altını kapatıyoruz.
Ve reçelimiz hazır kaplarımıza doldurabiliriz! ?♥️









