Çilek Reçeli

Cilek Reçeli aysens.kitchen
Malzemeler:
500 gr temizlenmiş çilek
350 gr şeker
Yarım çay kaşığı limon tuzu
Yarım çay kaşığı tereyağ
Hazırlanışı:
Çilekleri soğuk su ile yıkayın ve saplarından ayırın. Derin bir tencerenin içerisine aktarın ve üzerine şeker ekleyip hafif karıştırın ve geceden yapıyorsanız sabaha kadar bekletin. En az 4-5 saat bekletilmeli.
Ocağın altın ve orta-yüksek (ortadan biraz fazla olsun) ateşe açıp, ara ara dikkatlice karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başladığı an tereyağını ekleyin ve orta ateşe alıp 8-10 dakika pişirin. Çilekleri içerisinden alıp bir kasede bekletin. İçerisindede bırakabilirsiniz ama bu şekilde çilekler çok fazla yumuşamamış oluyor. Reçeli ara ara karıştırarak pişirin, ben 45 dakikaya yakın pişirdim. Kıvamına bakmak için bir tabağa biraz reçel damlatın ve kısaca buzdolabına yerleştirin. Çıkarın ve bakın eğer yavaş bir şekilde akıyorsa tamamdır.
Ocaktan almadan önce çilekleri ve limon tuzu ekleyip karıştırın ve birlikte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve kavanozlara doldurun.
?? Erdbeerkonfitüre
Zutaten:
500 gr gesäuberte Erdbeeren
350 gr Zucker
0,25 TL Zitronensäure
0,25 TL Butter
Zubereitung:
Zuerst die Erdbeeren waschen und vom Grün befreien. In einen Topf geben und Zucker zufügen, leicht verrühren und über Nacht oder min. 4-5 Stunden ziehen lassen.
Unter rühren bei mittlerer-hoher Hitze die Masse aufkochen lassen. Sobald es anfängt zu blubbern Butter dazugeben und 7-8 min köcheln lassen. Anschließend die Erdbeeren herausnehmen und beiseite stellen. Ihr könnt die auch drin lassen, aber so werden die Erdbeeren nicht zu mattschig.
Die Marmelade unter gelegentlichem Rühren köcheln lassen, ich habe sie etwa 45 Minuten lang gekocht. Um die Konsistenz zu überprüfen, etwas Marmelade auf einen Teller geben und kurz in den Kühlschrank stellen. Die Konfitüre muss langsam fließen.
Erdbeeren und Zitronensäure zufügen, verrühren und weitere 5 Minuten köcheln lassen und vom Herd nehmen.
Die Konfitüre in saubere Gläser füllen.









