Soslu Tepsi Açması

Soslu Tepsi Açması
Sponsorlu Bağlantılar

Herkese hayırlı akşamlar değerli takipçilerim. Bu günkü tarifim soslu tepsi açması.Oyle yumuşacık öyle pratik ve lezzetli bir tarif ki deneyince bana hak vereceksiniz.

malzemeler

2 su bardağı ılık süt (400 ml)
1 su bardağı ılık su (200 ml)
2 yemek kaşığı toz şeker sevdanin_mutfagi_evyapimi

Sponsorlu Bağlantılar

1 paket instant maya (10 gram)
1 su bardağı sıvıyağ (200 ml)
2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı sosu için)
1 yemek tuz
8 su bardağı çok amaçlı un (1 kg)

Soslu Tepsi Açması

Soslu Tepsi Açması

içini yağlamak için tereyağı

sosu için
1 fincan zeytinyağı (40-50 ml)
1 yumurta sarısı
1 diş sarımsak
ince kıyılmış maydanoz (1 yemek kaşığı)

Yapımı şu şekilde..
Verilen malzemelerle ele yapışan yumuşacık bir hamur yapalım. Hamurun Elimizi bırakması için sıvıyağ kullanalım.

Sponsorlu Bağlantılar

Hamur mayalandiktan sonra 10 tane beze yapalım. Bezeleri elimizle bir servis tabağı büyüklüğünde açalım. İçine oda sıcaklığında erimiş tereyağı sürelim ve rulo yapalım. Yaptığımız ruloları bi kenara koyalım ve hepsini aynı şekilde rulo yapıp kenara koyalım.

 

 

 

 

Hepsi bittikten sonra ilk yaptığımızdan başlayıp saga sola çevirerek kıvıralım. Hepsini aynı şekilde yapıp tepsiye dizelim. Ve üzerini kapatıp tepsi mayası için 15 dk bekleyelim.

Tepsi mayasindan sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edelim.

Sponsorlu Bağlantılar
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Content is protected !!