Sarma Kadayıf

Hayırlı akşamlar ?
İçi ceviz dolu lezzet bombası
sarma kadayıf
Yapımı hem çok zevkli hemde pratik reyhanin__mutfagi
Bir kaç püf noktası var tarifi birebir aynı şekilde uygularsanız çıtır çıtır bir lezzet elde edersiniz ?
SARMA KADAYIF
500 gr kadayıf
150 gr tereyağı veya arzuya göre margarin
(birazda sıvıyağ ekledim çeyrek çay bardağı kadar)
Ceviz içi
ŞERBETİ İÇİN
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
HAZIRLANIŞI
Öncelikle Şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatalım. Kaynayınca limon suyunu ekleyelim tam 15 dk kısık ateşte kaynasın. Daha sonra ocağı kapatıp Şerbeti soğutalım.
Kadayıfı koparmadan birbirinden ayıralım. Tereyağını eritelim biraz sıvıyağ ekleyip soğutalım. Soğuyunca kadayıfın üzerine gezdirip her tarafına gelecek şekilde narince harmanlayalım. İstediğiniz miktarda uzunca kesme tahtasına yayıp içine ceviz içi koyup sıkı sıkı saralım.
Tepsiye sıra ile dizelim. 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim. Tatlıyı fırından çıkarıp 2,3 dk bekletip soğuyan Şerbeti her tarafına gelecek şekilde dökelim.
Tatlının çıtır çıtır olmasını istiyorsanız şerbetini dökünce üzerini kapatmayın.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip yarım saat veya 1 saat sonra servis edebilirsiniz.. ?









