Kakao Muhallebili Kadayıf

Kakao Muhallebili Kadayıf
Sponsorlu Bağlantılar

Efsane bomba bir tarif ??misafirlerinizden tam not alacak yiyenin bir daha isteyeceği bir lezzet mutlaka deneyin kaydedip beğenmeyi unutmayalım?? Üç katlı muhallebili kadayıf?
Kadayıfı için;
200 gr tel kadayıf busraa_ca

Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yeşil fıstık(büyük boy çay bardağı)
Şerbeti için;
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su

Muhallebisi için;
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao

Sponsorlu Bağlantılar

 

 

 

Üzeri için 1 paket krem şanti
1 paket çikolata sosu

Sponsorlu Bağlantılar

Yapılışı;
Tel kadayıflarımızı kesip bir kabın içine alıp iyice didikleyelim üzerine yarım çay bardağı sıvıyağı ekleyip iyice karıştırıp didikleyelim.
Hazırlağımız kadayıfın yarısını alt kısma serelim üzerine 1 çay bardağı yeşil fıstığı serpelim kalan kadayıfın diğer yarısınıda üzerine serip elimizle bastırarak iyice sıkıştıralım 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim bi yandan da şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakalım fırından çıkardığımız kadayıfın ilk sıcaklığı geçtikten sonra şerbetini ekleyelim.

 

 

 

 

Muhallebisi için;
Süt şeker ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırarak pişirelim şerbetini çeken kadayıfın üzerine dökelim ve soğumaya bırakalım iyice soğuduktan sonra 1 bardak sütle çırptığımız krem şantiyi üzerine sürelim daha sonra çikolata sosunu hazırlayalım ve arada karıştırarak soğuduktan sonra krem şantinin üzerine dökelim afiyet olsun?? . . .

Sponsorlu Bağlantılar
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Content is protected !!