Havuçlu Tarçınlı Kek

hoşgeldin soğuk havalar ⛈ o zaman hoş gelsin tüm evi saran tarçınlı kek kokusu. Buğulu camlar ardında dumanı tüten çayların yanına ne güzel yakışır ?birtutammutfak
Gelelim benim değişmez havuçlu kek tarifime. Kremalı yapmak zorunda değilsiniz tabii ki. Ben peynirli bir krema denemek istiyordum. Bence çook yakıştı ve inanılmaz hafif oldu. Dağıttıktan sonra eve kalan kısmı da eşim bayılarak yedi. Kremasının enfes olduğunu da iletti ?
Havuçlu Tarçınlı Kek
(Bardak ölçüm: 200 ml)
?3 yumurta (oda sıcaklığında)
?1 su bardağı şeker
?1 su bardağı süt
?yarım su bardağı sıvıyağ
?2 büyük havuç
?3 su bardağı un
?1 paket kabartma tozu
?1 tutam tuz
?1 dolu tatlı kaşığı tarçın
?1 kase iri çekilmiş ceviz
Kreması için
?1 paket krema (200 ml) *soğuk olmalı
?2 yemek kaşığı pudra şekeri
?80 gr erimiş beyaz çikolata
?2 dolu kaşık sürülebilir beyaz peynir (labne de olur susuz kısmından alın ya da iyice süzün)
İlk olarak kek için yumurta ve şeker köpürene kadar çırpın. Sıvı malzemeyi ve havuç rendesini ekleyip karıştırın. Kuru malzemeyi eleyerek ekleyin. Spatula ile homojen karıştırın. Kullanacağınız kalıbı yağlayıp unlayın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40-50 dk pişirin.
Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin. (Benim fırınım anormal derecede hızlı pişiriyor. O yüzden ilk 20 dakikadan sonra 160’a düşürdüm)
Kek ılınınca kalıptan çıkarın. Pasta gibi olsun isterseniz orantısız yerleri kesebilirsiniz.
Krema için soğuk kremayı pudra şekeri ile köpük kıvamı alana kadar yüksek devirde çırpın. Erimiş ve ılınmış çikolatayı ekleyip karıştırın. Peyniri de ekleyip spatula ile iyice birbirine yedirin. İster kekin sadece üstünü ister her tarafını kaplayın. Afiyet olsun ??