Çilekli-Şeftalili Tart Kek

Çilekli-Şeftalili Tart Kek
Sponsorlu Bağlantılar

Çilekli-Şeftalili Tart Kek ?
(Bardak= 200ml)

Pandispanya:
-3 yumurta birtutammutfak
-100gr şeker (yarım bardak + 1 parmak)
-15ml ılık süt (3 yemek kaşığı)
-70gr un (3 yemek kaşığı)
-25gr nişasta (1,5 yemek kaşığı)
-1 çay kaşığı kabartma tozu (tepeleme değil)

Yumurtaların aklarını şekerin yarısı ile köpük gibi olana kadar çırpın. Kalan şeker ile sarıları krem rengi olana kadar çırpın. Sütü ekleyin. Kuru malzemeyi eleyip çırpın. Akları ekleyip spatula ile nazikçe karıştırın. Kalıbı tereyağı ile yağlayıp unlayın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 35-45 dk pişirin. Kürdan ile test edin.

Sponsorlu Bağlantılar

 

 

 

Kreması:
-2 yumurta sarısı
-2 bardak süt (400ml)
-55 gr şeker (1/3 bardak)
-40 gr nişasta (2,5 yemek kaşığı)
-40gr beyaz çikolata (yarım bardak)
-1 yemek kaşığı tereyağı
-50 ml krema

Sponsorlu Bağlantılar

Şeker ve nişastayı bir tencerede karıştırırken sütü ekleyin. Yumurta sarılarını ekleyip ocağı açın puding kıvamı alana kadar pişirin. Ocaktan alıp çikolata ve tereyağı ekleyip karıştırarak eritin. Kremaya değecek şekilde streç ile kapatım 2-3 saat en az buzdolabında dinlendirin. Kıvam almazsa bu süreyi uzatın. Kullanmadan önce 50ml kremayı mikserle kabartıp buzdolabında krema ile iyice çırparak hazır edin. Krema sıkma torbasına doldurup sıkın.

 

 

 

 

Meyveli katman için:
-1 kase çilek
-2 minik şeftali
-3 yemek kaşığı şeker
-2 tatlı kaşığı nişasta
-yarım su bardağından biraz fazla su
-birkaç damla limon ve isteğe göre biraz tarçın

Meyveleri küp küp doğrayın. Şekeri ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Nişastayı su ile açıp ekleyin. Limon suyu ve tarçını ilave edin. Kıvam alınca blender ile sos haline getirin. Soğuyunca kullanın.

Birleştirme kısmında kek + meyveli sos+ krema?
süslemesinde hindistan cevizi ve meyveler ? afiyet olsuun?

Sponsorlu Bağlantılar
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Content is protected !!