Künefe

Künefe
Sponsorlu Bağlantılar

KÜNEFE

Malzemeler merallin_mutfagi

300 gr tel kadayıf
150 gr tereyağ
150 gr monzerella peynir yada tuzsuz sünebilen hertürlü peynir
1 tatlı kasığı pekmez
1 avuç toz antep fıstığı
Şerbeti için

Sponsorlu Bağlantılar

 

Künefe

Künefe

 

2,5 su bardagı su
2,5 su bardağı şeker
Su ve şekeri ocağa alıp karıştırıyoruz,şerbet kaynamaya başlayınca orta ateste 10 dk kaynatip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.

Künefe

Künefe

Tel kadayıfı elimizle havalandırıyoruz ve ufak ufak parçaliyoruz yada bıçakla doğruyoruz, genis ve derin bi kaba alıp üzerine eritip ılıttığımız tereyağını gezdirip heryerini tereyaģlıyoruz,tepsinin altına 1 tatli kasıgı pekmez ve 1 tatlı kasığı tereyağla yağlayıp tel kadayıfın yarısını tepsiye eşit şekilde yayarak bastırıyoruz,üzerine rendeledigimiz peyniri ve antep fıstıgını ekleyip kalan kadayıfı üzerine serpip yine sıkıca bastırıyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar
Künefe

Künefe

ocakta kisık ateşte cevire çevire pişirip ters düz edip üst tarafınıda pişirin,yada benim gibi vaktiniz yoksa 165 derecelik fırına atın ağır ağır pişirin?ikram edeceğiniz zaman,ocağa aĺın yine kısık ateşte ısıtın ve soguk şerbeti üzerine gezdirip sıcak sıcak ikram edin.

Künefe

Künefe

❤künefe sadece peynirli olmaz ama en çok bilineni odur,isterseniz cevizli yada kaymaklıda yapabilirsiniz yada bol fıstıklı?
❤kunefenizin cıtır cıtır olmasını istiyorsanız mutlaka agır ateste pişmeli ve kesinlikle teretağı bol olmalı,serbetinin kıvamında önemli

 

❤peynirli yapcalsaniz ocakta çevirerek pisirin,firinda peynir kuruyabilir
❤Yapacaklara kolay gelsin canlar afiyetle??‍♀️

Sponsorlu Bağlantılar
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Content is protected !!