Yağlı Biber Turşusu

Yağlı Biber Turşusu
Sponsorlu Bağlantılar

Sabahtan hazırlayıp akşama sofraya koyabileceğiz çok lezzetli bir turşu tarifi bırakıyorum. Tazecik kapya biberler tükenmeden ister kışa hazırlık yapın ister kahvaltıda afiyetle tüketin.
~~~
YAĞLI BİBER TURŞUSU pukumutfakta
Malzemeler
1 kg kapya biber
1,5 su bardağı su
1 su bardağı üzüm veya elma sirkesi
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Çok dolu olmayacak şekilde 1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 baş sarımsak
1 avuç kıyılmış maydonoz
~~~

 

 

Sponsorlu Bağlantılar

 

Hazırlanışı
Yıkayıp tohumlarını temizlediğiniz kapya biberleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Kullanacağınız kavanozları büyük bir tencerede bir süre kaynatıp güzelce kurulayın.

Tüm sıvı malzemeleri, şekeri ve kaya tuzunu derince bir tencereye alıp karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca doğranmış kapya biberleri ekleyip karıştırarak pişirmeye başlayın.

 

Sponsorlu Bağlantılar

 

 

Sarımsakları da ekleyip kapağını kapatın ve bir 15 dk biberler yumuşayana dek pişirin. Maydonozları da ilave edip birkaç kez daha karıştırıp kavanozlara doldurun ve sıkıca kapatıp ters çevirin.

Hiç kullanılmamış kapak kullanmaya özen gösterin.

Deneyenlere afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Content is protected !!