Kızılcıklı Vişneli Nefis Zeytinyağlı Sarma

Kızılcıklı Vişneli Nefis Zeytinyağlı Sarma?
?Siz zeytinyağlıyı nasıl seversiniz? zsevdes
?Malzemeler:
Salamura yaprak
2 su bardağı pirinç
3-4 kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 baş sarmısak
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sumak ekşisi
1 yemek kaşığı kuru nane
Pul biber,karabiber
Yarım kase vişne-kızılcık

Kızılcıklı Vişneli Nefis Zeytinyağlı Sarma
?Hazırlanışı:
Salamura yapraklar tuzu çıkana kadar sıcak suda bekletilir.Arada suyu değiştirilir.
??İç harcı için soğanlar yemeklik doğranır,zeytinyağında hafif rengi değişene kadar kavrulur yıkanmış pirinç ve tuz eklenir 2dk kadar kavrulur.
Nane, salçalar, rendelenmiş sarmısak eklenir karıştırılır en son sumak ekşisi katılır 1 su bardağı su ilave edilip kapağı kapalı olarak kısık ateşte kontrollü pişirilir.
??Salamura yaprakların suyu iyice sıkılır,sap kısımları dipten kopartılır. Yapraklar birer birer düzgünce katlarından açılır harçtan incecik koyulup yanları içe katlanarak dikkatlice yuvarlanarak sarılır tencereye dizilir aralara vişne- kızılcık koyulur.
Tüm malzeme bitince en üste dolma taşı veya porselen tabak koyulur(sarmaların pişerken açılıp dağılmasını önlüyor).
Sarma işlemi bitince aralarından çıkacak kadar kaynar su koyulur kaynamaya başlayınca tuzu kontrol edilir.Kısık ateşte kontrollü olarak pişirilir.
Pişme süresi yaprağa göre değişiyor.Ara ara kontrol edilmesi gerekiyor.
Sarmalar yumuşayınca altı kapatılır ılıyınca tencereden alınıp dolaba koyulur.









