Rulo Pasta

Hayırlı günler ♥️
Yumuşacık kekiyle nefis kremasiyla Cook güzel bir rulo pasta tarifi vermek istiyorum ??
Öncelikle fırında gereğinden fazla tutup kekini kurutmayin,? hamideaygan75
sıcak sıcak sarıp bekleyip açalım ki kek esneklik kazansın ?
Bir de İlk sardigimizda altına nemli bez koyup saralım ki kek, yağlı kağıttan çabuk çıksın ?Kreması için;
4 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Sonradan eklemek için;
1 yemek kaşığı margarin,
Yarım paket toz şanti
1 vanilya
Keki için;
4 adet L ılık Yumurta
1 su bardağı şeker
1 küçük Türk kahvesi fincanı ılık su
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
1 vanilya
1 kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un +2 tatlı kaşığı un
Üstü için;
Yarım paket( benmari usulü buharda ) eritilmiş bitter çikolata
Azıcık sıvıyağ
2 adet muz
Önce pastanın kremasıni pişiriyorum. Sütün içine şeker, un , nişastayı koyup karıştırarak koyulaşana kadar pişirdim. Ocağın altını kapattım. Sonra da vanilya, yağ ve şantiyi ekleyip karıştırıp soğumaya bıraktım.
Kek harci için, ılık Yumurta ve şekeri İyice çırpıp diğerlerini sırasıyla ekleyip cirptim. Kek harcı hazır ??
Dikdörtgen MIDI fırın tepsisinin dibine fincanın dibinde kalan yağı döküp yaydım üstüne yağlı kağıdı düzgünce koyup üstüne kek harcını yaydım.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dk pişirdim aldım.
Keki sıcak sıcak sarıp Rulo yaptım. Nemli bir örtüyle ruloyu sarıp kapattım. 6-7 dk bu şekilde tuttum. Sonra ruloyu açıp içine soğuk kremadan sürüp kenarına muz koydum tekrar yavaşça Rulo yaptım. Kalan ruloyu pastanın üstüne sürdüm.
Benmari usulü erittigim çikolatayı çay kaşığı ile kremanın üstüne gezdirdim.
Azıcık artan kremaya az kakao ekleyip üstüne süsleme yaptım. Muz dilimleri vs. İle süsledim. Biraz dolaba koyup dinlenince servis edebilirsiniz ?? Ben dinlendirmeden kestim ?
Afiyet olsun ??