Bal Peteği Tatlısı

Bal Peteği Tatlısı
Sponsorlu Bağlantılar

Herkese merhabalar ? öncelikle paylaşımlarımı beğenmenizi rica ediyorum? Sevgili hanımlar Bayram öncesi tatlıları yapmaya başladınız mı☺️ Ben değişiklik olsun diye Kurabiye mi desem, tatlımı desem bilemedim ama harika bir lezzeti olan tarif paylaşıyorum. Bal Peteği Tatlısı normalde bu tatlıyı şerbetlemiyorlar, pişince bal şerbeti ile ıslatıyorlar ama şerbetli olmasını ben tercih ettim. Yapım aşamasını postu kaydırarak izleyebilirsiniz?

Bal Peteği Tatlısı zeynkurabiye

Hamur malzemeleri;
? 3,5 su bardağı un (440 gram)
?125 gram yumuşak tereyağı veya margarin
? 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
?1 su bardağı irmik
?1 çay bardağı yoğurt (90 ml)
? 1 tane yumurta
? 1 yemek kaşığı sirke
? 1 paket vanilya
? yarım paket kabartma tozu (5 gram)

Sponsorlu Bağlantılar

İkinci hamur için;
? 1 yemek kaşığı kakao
? 1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti için gerekli malzemeler;
? 2,5 buçuk su bardağı şeker (500 gram)
? 3 su bardağı su (600 ml)
? 1 dilim limon

 

 

Sponsorlu Bağlantılar

 

Servis öncesi;
?2 yemek kaşığı çiçek balı
?1 yemek kaşığı su
(Bu kısım tamamen arzunuza bağlıdır.)

Hazırlanışı;
? Öncelikle kakao ve ceviz içi hariç hamur malzemelerini karıştırıp hamuru yoğurun.
? Hamurun 3/1 ayırıp kaka ilave edip yoğurun ve cebiz içini kakaolu hamura ekleyin.
? Sade hamuru merdane ile açın ve kakaolu hamurun yarısını uzunca rulo yapıp hamurun kenarına yerleştirin.
? Rulo şeklinde iki kat sarıp hamuru kenarından kesin.
? Açılmış hamurun diğer kısmınıda aynı şekilde yapıp bıçak ile iki parmak genişliğinde kesin ve üzerine streçleyip 30 dakika dinlendirin.

 

 

 

 

?Şerbet malzemelerini tencereye alıp, kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatın ve limon sıkıp ocaktan alın.
?Dinlenen hamur dilimlerini (yeni alınmış) bir cımbız ile şekillendirip yağlanmış tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
?Fırından çıkartıp üzerine ılık şerbeti gezdirin ve üzerini örtüp soğumaya bırakın.
?Şerbetini çeken tatlılar üzerine 2 yemek kaşığı bala bir yemek kaşığı su koyup karıştırın ve tatlıların üzerine gezdirip servis yapın.

?Not; Bal benim tercihimdi bu kısım yapılmasada olur. Tatlıları çok kızartmayın ki şerbetlerini kolay çeksinler.☺️

Sponsorlu Bağlantılar
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Content is protected !!