Tarak Tatlısı

Tarak Tatlısı
Sponsorlu Bağlantılar

TARAK TATLISI yemek_kelebegi

Malzemeler
Şerbeti için;
-4 su bardağı su
-4 su bardağı şeker
-6, 7 damla limon suyu
Hamuru için;
-150 gr oda sıcaklığında margarin(arzuya göre tereyağ)
-2 yumurta(birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
-1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
-1 yemek kaşığı irmik
-2 yemek kaşığı yoğurt

 

Sponsorlu Bağlantılar
Tarak Tatlısı

Tarak Tatlısı

 

-2 yemek kaşığı pudra şekeri
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-Aldığı kadar un(ortalama 2, 5-3 su bardağı kontrollü)
Arası için;
Kırılmış ceviz
Hazırlanışı
İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp karıştıralım. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra limon suyunu sıkıp 5 dakika daha kaynatalım. Ocaktan alıp ılımaya bırakalım.

Tarak Tatlısı

Tarak Tatlısı

Hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alalım. Malzemeleri karıştırıp unu ilave edelim. Unu her zaman kontrollü bi şekilde ilave ediyoruz.
Ele yapışmayacak yumuşak bi hamur elde edelim. Görseldeki gibi hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tarağımızın(kullanılmamış) üzerine bastıralım.
Kırılmış cevizi ortasına yerleştirip kenarlarından kapatalım. Tepsiye yerleştirip yumurta sarısı sürelim. Ben ortasına badem yerleştirdim.

 

Sponsorlu Bağlantılar

 

İsterseniz fındık veya fıstıkta koyabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. İlk sıcağı çıkınca şerbetimizi dökelim. Şerbetini çektikten sonra fıstık veya Hindistan cevizi serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Content is protected !!